Nyvasket sykkel


I dag utnyttet jeg det fine været til å gi sykkelen min en god vask og litt pleie. Noen tips jeg kan gi andre som skal igang med pleie på sin egen sykkel, er først å vaske sykkelen med grønnsåpe og vann for deretter å tørke av sykkelen med et pusseskinn. Når sykkelen er tørket, tar man å polerer sykkelen med bilpolering. Dette vil for det første gi en beskyttende effekt og en utrolig fin glans. Etter å ha polert det som skal poleres, setter man sykkelen et sted der solen ikke skinner direkte på. Etter ca. 15 minutter tørker man av poleringen, og vips så har man en sykkel som ser ut som ny. 

Når det gjelder kjede og tannhjul, bruker jeg lampeolje som påsmøres med en tannbørste eller liknende. Når jeg skal ta i bruk sykkelen neste gang, tar jeg å smører kjede og tannhjul med litt vanlig sykkelolje som er beregnet for både kjede og tannhjul.

Dette er noe jeg ville anbefale å gjøre både før og etter hver konkurranse og hvis man ikke konkurrerer ville jeg gjort dette en gang i måneden.

Hensikten med å pleie sykkelen før en konkurranse, er fordi den skal se bra ut utseendemessig og man har som oftest noen treningsøkter med sykkelen i mellom hver konkurranse.

Én kommentar

Karina:)

19.05.2012 kl.00:35

flink du er sondre :) Stå på !

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits