Dagen i dag (23.05.12)

Hele denne uka og neste er det dansekorografi som står på planen. Det er vi idrettstudenter som skal lage en danseforestilling som skal fremføres den 1. juni. Siden mesteparten av dagen går til dansing, blir det mindre tid til trening og andre hverdagslige plikter. I dag sluttet vi dagen litt tidligere, dermed kunne jeg ta meg en velfortjent treningsøkt sammen med min gode treningskamerat og jeg har også fått laget meg noen gode sunne hjemmelagde knekkebrød. 

Trenigsøkta som ble kjørt i dag var en 5 x 1000 meter løpsintervall. Måten økta ble utført på var som følger:

Oppvarming - 30 min rolig 

Hoveddel - 5 x 1000 meter med 1 min pause mellom hvert drag. (Under dragene skal man ligge i sone 4)

Avslutning - 1000 meter rolig jogging (ca. 10 min) før man tar å tøyer ut.

Dette var da dagens treningsøkt. Effekten av treningsøkter som denne er at man over tid med slik trening vil kunne øke sin VO2 - max, altså opptak av oksygen i kroppen. Jeg brukte også denne anledningen til å prøve ut et par av mine nye løpesko. Navnet på disse skoene er Nike zoom streak. Dette er noen utrolig gode lettvektsko som jeg også brukte i fjorårets sesong. Jeg var så førnøyde med skoene at jeg bare måtte ha de til årets seson. Skoene er utrolig lette, luftige, til en viss grad stabile og utrolig slitesterke. Jeg brukte de i fjor til både konkurranse og treninger, og de varte ut hele sesongen. Helheten med skoene gjør til at det er noe av det beste jeg har løpt med noen gan. Dette er en sko jeg kan anbefale alle som er ute etter en løpesko som nesten løper av seg selv. Litt info om skoen kommer her:

Pris: ca. 1200 kr

vekt: 190 gramHelt til slutt i dag fikk jeg laget meg noen grove hjemmelagde knekkebrød. Dette er en oppskrift for de som vil ha riktig grove og gode knekkebrød. Oppskriften på disse sunne knekkebrødene på er:

  • 3 dl havregryn 
  • 1 dl linfrø 
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 dl gresskarrkjerner
  • 4 dl grovmalt rug
  • 1 ts salt 
  • 1 ts bakepulver
  • 8 dl lunket vann 
  • 1 1/4 dl solsikkeolje

Fremgangsmåte:

Bland alt, la stå i 5 min. Ha røren over i to langpanner med bakepapir.Stek på 200 grader nederst i ovnen (nederste rille) i ca. 50 min. En lur ting å gjøre er å ta ut brettet etter 10 min med steking og dele deigen inn i fine stykker med en pizzarulle eller liknende før man setter brettet inn igjen for ytterlige 40 min med steking.
2 kommentarer

Anonym

30.06.2012 kl.22:00

Høres helt utrolig ut, og fantastisk med et så godt kosthold! Jeg lurer på en ting..spiser du noen gang Grandiosa? Unner du deg noengang søtsaker?

Sondre

12.07.2012 kl.23:21

Gjett om jeg gjør, søtsaker er en viktig faktor i kostholdet mitt ;) men man må jo holde seg innen rimelig grenser ;) Er ikke bra å spise godterier hver dag vettu ;) Lørdagskos er å anbefale ;)

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits