IRONMUFFIN

Dette er en muffin som er grov og god. Man kan lage den i mange varianter og det er bare å mikse i vei. En oppskrift som jeg kan anbefale er IRONMUFFIN med mørk kokesjokolade og brunost. Dette er den såkalte "Browncheesheaven". Oppskriften kommer her:

BROWNCHEESHEAVEN

100 gram - Store havregryn

300 gram - Mager kesam 

100 gram - Brunost

100 gram - Kokesjokolade 

3 ss - Brunt sukker 

3 ts - Bakepulver

200 gram - Sammalt hvete (grov/vanlig)

3 ts - Vaniljesukker

2 - Egg 

1,5 dl - Solsikke eller rapsolje

0,5 ts - Salt

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen havregryn og kesam i en bolle og la det stå mellom 10 - 15 min.

Finn frem en ny bolle og bland sammen brunosten, kokesjokoladen, eggene og oljen.

Når havregynen og kesamen har stått mellom 10 - 15 min heller du brunosten, kokesjokoladen, eggene og oljen sammen med denne blandingen.

Deretter finner finner man frem enda en bolle og blander sammen resten av ingrediensene. 

Deretter tar man bollen med havregyn m.m og heller oppi den bollen man sisst laget, altså den med hveten og sukkeret m.m

 

Ha muffinrøren oppi former og stek dem på 190 grader i ca 20 min. OBS: Følg med underveis pga. ovneffekt varierer fra ovn til ovn.

Det som er bra med disse muffinene er at de er svært grove og inneholder lite sukker. De er svært mettende og kan fint brukes til mellommåltider eller bare som kosemat på en lørdagskveld.

Jeg fikk innspirasjon fra http://alakaroline.blogg.no/. Hun har mange gode forslag på mattips og hun har en side jeg vil anbefale andre å ta en titt på.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits