OSLO MARATON, LØPER FOR EN GOD SAK

Her kommer da blogginnlegget fra Oslo maraton. 

Jeg reiste fra Bø med tog tidlig på fredagen innover til Oslo s. Siden pappa skulle være min store støtte under dette løpet, reiste han inn til Oslo senere på kvelden pga jobb. I mellomtiden hadde jeg avtalt med onkel at jeg skulle møte han til lunsj. Vi fant oss en koselig restaurant og fikk i oss litt mat og tatt opp litt gamle minner. Etter et par timer med onkel, gikk vi hver for oss. Jeg skulle nå ned til bussterminalen for å ta imot pappa. Da han omsider kom med bussen, gikk vi straka veien til scandic byporten og la oss inn på et rom. Enda en gang hadde jeg flaks med rommet. Selvfølgelig var det en dobbeltseng. Det ville med andre ord si en natt til med fars snorking. Heldigvis var pappa i et annet humør i dag. Han lå hele natten uten et eneste snork , og søvnen min var helt fantastisk.

Da var dagen kommet for å igjen prøve seg på oslo halvmaraton. I fjor startet jeg i pulje 6 med rundt 2000 mennesker forran meg. I år derimot fikk jeg starte i pulje 1. Det vil si den pulja der det er hardest konkurranse om seieren og plaseringene. Jeg fikk en god start og kroppen føltes vanvittig bra. Jeg klarte lenge å være med i frontpulja, men måtte etterhvert sleppe meg ned til pulja bak som besto av rundt 8 personer, deriblandt Odd Bjørn Hjelmeset. Denne puljen holdt jeg nesten til halvveis i løpet. Feltet satte en fartsøkning og jeg så meg nødt til å sleppe meg videre nedover til pulja på 4 som lå bak. Denne pulja klarte jeg å holde hele veien inn. Jeg klarte å ta en fartsøkning mot slutten, men de gamle rutinerte er nok fortsatt eldst. 

Ellers er jeg tipp, topp fornøyd med løpet. Jeg tok ny pers med nesten 3 minutter og endte til slutt på tiden 1.15.27 som holdt til en 4. plass i klasse menn 20-22 år (101 i klassa), 29. plass i klassen menn (ca. 3600 i klassa)og en 32. plass totalt av alle 6300 løperene som deltok i oslo halvmaraton.

LØPER FOR EN GOD SAK

Under oslo maraton var jeg så heldig å støte på denne karen her. Truls Svendsen hadde i år stilt opp som ledsager for en synshemmed/blind jente. At kjendiser bruker den identiteten de har til å stille opp for en slik god sak, synes jeg er helt ypperlig. I tilegg til Truls Svendsen var det også en rekke andre kjendiser som stilte opp som ledsagere. Jeg har jobbet litt med med fysisk og psykisk utviklingshemmede og også prøvd meg som ledsager for synshemmed/blide før. Jeg vet hvor mye disse personene setter pris på at andre mennesker brenner for å hjelpe de gjennom utfordringer som dette, og ekstra stas er det sikkert når personer som hele noerges land kjenner til stiller opp for at de skal gjennomføre en slik utfordring.

Det jeg i hvovedsak vil frem til er at den innsatsen kjendiser legger i å være ledsagere under oslo maraton er kjempebra, og jeg må si at jeg er riktig imponert over de personene som har med seg en ledsagere og gjennomfører både 10 km, halvmaraton og til og med maraton. 

BRA JOBBET !!!

Under ser dere en del bilder fra turen til storbyen og Oslo maratom.

Meg, Truls Svendsen og hun som han er ledsager for.


Mitt startnummer i år.

Her ser dere løypa og dens profil.

Litt oppvarming.

Mer oppvarming.

Siste finpuss på løpsteknikken.

Da er det like før starten går.

Der gikk starten !

Her ser dere meg i sort outfit som nummer seks i feltet. Bare tre plasser bak meg ser dere selveste Odd Bjørn Hjelmeset aka. Kungen ;)

Her er jeg kommet et stykke uti løypa.

Halveis nå.

I oslo er det fort gjort å møte på gamle medstudenter. Her ser dere kapoeiratreneren som klassen min hadde i sammenheng med dans og kultur.

Meg og løypa.

Fikk ikke rokke å dusje før toget mitt reiste tilbake til bø. Så her ser dere meg på vei til togstasjonen.

Rekker Sondre toget eller har tigerstaden klart å holde Arendalitten igjen ?

Fortsettelse følger ;)

2 kommentarer

Tonje

28.09.2012 kl.19:13

Haha, flott bildeserie :P

Alice

05.10.2012 kl.02:02

gratulerer, sondre! du er så flink!! du må lage et treningsprogram for meg forresten!?

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits