TEST DAY

I går begynte jeg som testperson for en intervensjon som to masterstudenter har her i Bø. Målet med intervensjonen er er å se hvor mye min VO2 - max stiger ved gjennomførte 14 x 4 x 4 min intervaller på 10 dager. I går begynte jeg med VO2 - max testing på både sykkel og løp. Gjennomgangen var slik at jeg begynte å spinne som oppvarming, for så å øke wattbelastningen til de fant min laktatterskel. Dette gjøres ved å stikke meg i fingeren for så å måle blodet i en laktatmåler. Etter det skulle jeg teste VO2 - maxen min på sykkel og endte med 61,2 som resultat. 

Etter dette skulle jeg sykle 15 min for deretter løpe 15 min. Dette var for å kvitte meg med de avfallsstoffene som kroppen hadde hopet opp. Etter disse 30 minuttene var det klart for VO2 - max test på løpingen. Denne testen endte til slutt på 70,0.

I dag ble jeg testet på 15 km temposykling. Jeg syklet de 15 km på rundt 34 min med et godt wattråkk. VO2 - en og laktaten fikk jeg ikke vite i dag.

Siden jeg har trent styrke store deler av vinterperioden og bare vedlikeholdt utholdenheten, synes jeg disse resultatene er gode. Men jeg ser lyst på hvilken påvirkning denne intervensjonen har på meg nå før sesongstart. Dette skal fungere som en kickstart for meg for å øke intervalltreningene mine og min VO2 - max.

Her er noen bilder fra dagens test.
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits