MIN HELT GJENNOMFØRTE "FØRSTEMANN TIL GRANESTUA"


I dag tenkte jeg å skrive om en mann som jeg ser skikkelig opp til. Han har fullført New York maraton, en drøss av lokale løp, Trondheim - Oslo på sykkel, gått de norske skoger på kryss og tvers, fra sør til nord, og fra øst til vest, han har i tilegg fullført 60 - 70 andre maratonløp. Mannen jeg snakker om er selvfølgelig min pappa. 

Pappa er nå fylt 60 år og i de siste 5 årene har han slitt mye med skader, som igjen har ført til mindre trening og dermed en litt større pondus. For ca. 1 år siden gikk jeg og min lillesøster sammen for å få han i gang med fysisk aktivitet igjen. Han har nå gått ned en del kilo og trener nesten daglig. 

I dag skulle han igjen prøve å konkurrere på et 12 kilometer langt terrengløp som gikk fra Myra til Granestua. Han holdt koken oppe på den relativt tunge løypa og spurtet i mål på rundt 1 time og 20 minutter. Jeg må si at dette er en svært god tid for en fortsatt supersprek 60 åring. 

Han har masse pågangsmot og glede ved å drive fysisk aktivitet, og det er vel kanskje derfor også motivasjonen og vilja til å gjennomføre er så stor. Verdiene hans for å drive idrett er ikke å vinne men å fullføre, og denne verdien er meget god. Han har skjønt at det viktigste med idrett og sport er dette med å finne glede i det man gjør.

Pappa fikk også en bragdpokal av dimmensjoner i dag som et symbol for akkuratt dette og selvfølgelig for alle løp han tidligere har gjennomført. 

Som en avsluttning vil jeg takke pappa for at han stiller opp som min personlige coach og støttespiller under mine konkurranser. Hadde det ikke vært for han ville jeg kanskje ikke vært på det nivå jeg er på den dag i dag.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits