TANKENE SURRER PÅ JOBB

Nå sitter jeg her i styrkerommet og ser på alle menneskene som trener her på Gullbring kulturanlegg i Bø. Mens jeg ser på en gjeng spreke, svette, tungtløftende mennesker undrer jeg på hva som akkuratt får denne personen til å trene. 

Hva er motivasjonsfaktoren ?

Har personen et mål ?

og ikke minst: Hvor sliten eller hvor hardt tar den i denne ene personen som ser ut som han legger en kabel mitt i styrkerommet og skriker av full hals ?

Når jeg tenker videre med meg selv synes jeg at det er ufattelig bra at det er så mange mennesker som faktisk trener. Gjennom noen år med fordypning i FAH (fysisk aktivitet og helse) har jeg møtt på mange mennesker som har så mye motstand og vondter psykisk at det hindrer dem i å være på slike flotte faseliteter som et styrkerom. 

Jeg har som instruktør også vært veileder for personer som er ganske kraftig overvektige. Når jeg da kommer inn i styrkerommet i dag og ser en av mine "kunder" trene alene, kjenner jeg at det setter seg en liten klump i halsen min. Bare noen måneder tilbake i tid hatet i utgangspunktet denne personen treningssentere og var ikke motivert for å trene. Nå trener han/hun altså på treningssenteret hvor jeg jobber og det ser ut som personen både er trives og er komfortabel. 

Etter økta måtte jeg skryte av denne personen og fortelle at dette var respekt. Personen fortalte meg at pga hjelp fra meg hadde han/hun klart å finne verdier med trening som han/hun ikke hadde tenkt på før. I tilegg fortalte personen meg det at han/hun hadde funnet en quote som hadde klarte å beskrive personens motivasjon til å trene. Personen sa at det var ikke bare skriften som var motiverende, men at det i utgangspunktet var bildet. Personen sa at det var akkuratt et slikt bilde han/hun hadde av seg selv.

Jeg merker at jeg synes det er gøy å høre når mennesker beveger seg fra ett synspunkt til et annet og klarer å finne disse "verdiene" som vi snakker om.

Her kommer den:

 

I tilegg vil jeg gi dere lesere et lite råd.

Enten om du er aktiv eller ikke trener i det hele tatt, prøv å finne verdien med trening og fysisk aktivitet og se om du enten kan få skikkelig kvalitet ut av treningen eller dersom du ikke trener fra før, bli fysisk aktiv.Fysisk aktivitet kan ofte fungere som problemløsning.

Én kommentar

Idapie

16.10.2013 kl.10:30

Utrolig flott å kunne hjelpe andre og være en inspirator og motivator som bygger mennesker opp og pusher litt i riktig retning. Det er super viktig og syns alle burde bli flinkere på det i det daglige liv på alle plan :)

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits