LESEREN LURER PÅ

I dag fikk jeg et flott spørsmål på bloggen der det var en leser som lurte på når jeg begynte å trener ?, hva jeg da trente ?, og hva som fikk meg med å begynne med triathlon ?

Så hva er så treningshistorien min ?

Da jeg var mellom 6 og 13 år var det gøyeste jeg visste om å være med min far ut på løpetur. Da ofte i den lokale lysløypa på Nyli i Arendal. Det var ikke mye fart i meg på den tiden, men jeg fant gleden i bare det å løpe og synes selvfølgelig at det var litt ekstra stas hver gang jeg slo pappa opp en bakke. 

Jeg har også drevet aktivt med langrenn i ung alder, da fra jeg var rundt 9 år og frem til jeg skulle begynne på videregående. 

All trening som skjedde før videregående var helst for det sosiale. Jeg var aldri interessert i å drive med egentrening, jeg tullet mye på treningene og det var andre ting som fanget oppmerksomheten min. Eksempelvis dataspill, henge med de kule Nyligutta, skate, spise godteri og ikke minst jenter. Jeg kan nok nå oppfattes av en del mennesker som en sporty person, men jeg kan med hånden på hjertet si at det har ikke alltid vært slik. 

Da jeg skulle begynne på videregående i Åmli (idrettslinja) var jeg rundt 1.70 m høy og veide opp mot 85 kg, noe som vil si 3 kg mer enn det jeg veier nå (193 cm og 82 kg). Med andre ord var jeg en koseklump. En dag jeg satt på rommet og undret, slo det meg at nå skal jeg virkelig satse. Jeg skal trene og bli skikkelig god i noe. Etter disse tankene gikk de neste årene med på å trene mye og også da spesifikt inn mot langdistanseløping. 

 !På dette bildet var jeg rundt 17 år gammel og gikk med en XXL t-skjorte !

Etter som tiden gikk randt også kiloene bort, og etter 1.5 - 2 år hadde jeg gått ned rundt 15 kg. Jeg konkurrerte også en del og hevdet meg nå nogen lune bra på konkurranser. Jeg klarte til og med å havne blandt de topp 6 beste tidene i aldersklassa mi i landet på halvmaraton (21 km). Etterhvert som jeg så at jeg stagnerte i løping og at løpssporte var dominert av andre personer mistet jeg noe motivasjon.

En dag jeg satt og søkte litt rundt på youtube, fant jeg en promofilm om Norseman Extreme Triathlon og da de 12 minuttene var ferdig var jeg ikke i tvil om hva jeg skulle begynne å satse på. Triathlon var tingen og ny motivasjon kom. Jeg har nå drevet aktivt med triathlon i snart 3 år og håper på å få være så heldig å bli trukket ut til å delta på dette triathlonet neste år. Det er kåret til ett av verdens hadeste triathlon og jeg kjenner at jeg er så gira for å utsette meg for smerten denne konkurransen gir.

Her er filmen som fikk meg motivert og skapte drømmen om å kanskje en dag få lov til å stille opp på startsstreken.
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits