GJØR TACOEN LITT SUNNERE
Jeg driver på med å skrive bacheloroppgave dette semesteret og dette medfører derfor at det blir enda vanskeligere enn før å få tid til å skrive blogg. Men i denne anledning har jeg fått hjelp av ei venninne av meg som i tilegg til påbegynt master har tatt både utdannelse og eksterne kurs innen kosthold og ernæring. Så fra nå av og utover vil dere også kunne lese mer om gode og sunnere mattips på bloggen. Under er hennes første innleg. Her kan dere lese om hvordan dere kan gjøre fredagstacoen deres enda litt sunnere.
HOMEMADETACO SEASONING
- schmaker godt!
Hjemmelaget tacokrydder inneholder mye mindre salt enn ferdig blandingene en får kjøpt i butikken. Her kan en også tilpasse mengden i forhold til om en liker sterk eller mild smak. (tilsett mer eller mindre chili/chiliflak)
Oppskriften er skrevet med spiseskje som målemetode, men en kan bruke for eksempel et eggeglass eller gram for å måle. Slik kan en lage større mengder krydder på en gang. For eksempel hvis en bruker et eggeglass (2 eggeglass sort pepper), eller hvis en bruker gram (20g sort pepper), osv?
Ikke alle krydderne var hjemme når bildet ble tatt.
Hjemmelaget tacokrydder
1 ss havsalt
2 ss cayennepepper, malt
2 ss sort pepper
2 ss tørkede chiliflak
4 ss chilipulver
4 ss hvitløkspulver
4 ss malt koriander
6 ss paprikapulver
6 ss spisskummin, malt
Mål opp alle krydderne, og ha i en skål eller lignende.
Bland de sammen.
Og ha krydderet på en lufttett beholder, jeg bruker noen krydderglass som er kjøpt på IKEA tror jeg. Men her kan en bruke hva som helst, for eksempel et syltetøyglass.
og vips så har man tacokrydder, klar til bruk.
På 400g kjøttdeig kan man starte med 2 ss tacokrydder, for så å øke mengde mer hvis en synes det smaker for lite.