HVORFOR LØPE INTERVALLERI dag startet praksisen min med en treningsøkt. På programmet var det intervall som skulle gjennomføres.

Intervalltrening er jo et kjent begrep for de fleste som driver fysisk aktivitet, og jeg selv mener at intervalltrening er noe av den beste treningen man kan bedrive. Det finnes flere studier og dokumentasjoner som sier at det er hensiktsmessig å trene intervaller, uansett hvilket nivå du er på. Enten du akkurat har startet med fysisk aktivitet og trening eller om du er en toppidrettsutøver. Ved å bedrive intervalltrening vil man kunne øke hjertets slagvolum, noe som vil si hvor mye blod hjertet klarer å pumpe per hjerteslag. Videre vil dette kunne føre til et økt minuttvolum, som da sier noe om hvor store mengder blod som blir pumpet gjennom hjertet og rundt i kroppen per minutt. Kombinasjonen av et økt slag - og minuttvolum vil igjen føre til at det blir fraktet mer oksygen (O2) til den arbeidene muskulaturen (økt VO2-max). Dette vil igjen kunne føre til en "økt" kondisjon, arbeidsøkonomi og prestasjon i relevante sammenhenger.

Jeg mener at Intervalltrening ikke nødvendigvis trenger  å være løp, sykkel eller svømming. Det kan like så godt være styrketrening der man intensivt holder hjertefrekvensen økt. Poenget er bare å komme opp i en puls som tilsvarer 85 - 95 % av maksimal hjertefrekvens. Dersom du ikke følger pulsklokke vil denne intensiteten tilsvare et arbeid der man sliter med å snakke og det å fullføre hele setninger er vanskelig. 

Intervalltrening kan være korte effektive økter som de fleste kan få presset inn i en ellers så stressende hverdag.


Intervall

Oppvarmingen besto av 20 minutter med lav/moderat jogging. Man kjenner at kroppen varmes opp og muskulaturen begynner å bli aktivert. Videre var det klart for tre intervalldrag med 500 m rolig jogge mellom hvert drag. Hvert av intervalldragene ble gjennomført forskjellig.

Intervalldrag 1: 1 kilometer ble gjennomført med 10 % stigning og 12 km/t.

Intervalldrag 2: 1 kilometer ble gjennomført med 0 % stigning og 20 km/t

Intervalldrag 3: Her skulle en klatreintervall gjennomføres. Prinsippet er her at man skal holde en bestemt fart og stige i % stigning pr. minutt helt til man har gjennomført 1 minutt på oppnådde 10 %. Intervalldraget vil da se slik ut.

1. minutt = 0 % stigning - 12 km/t

2. minutt = 1 % stigning - 12 km/t

3. minutt = 2 % stigning - 12 km/t

4. minutt = 3 % stigning - 12 km/t

5. minutt = 4 % stigning - 12 km/t

6. minutt = 5 % stigning - 12 km/t

7. minutt = 6 % stigning - 12 km/t

8. minutt = 7 % stigning - 12 km/t

9. minutt = 8 % stigning - 12 km/t

10. minutt = 9 % stigning - 12 km/t

11. minutt = 10 % stigning - 12 km/t

!!! LYKKE TIL !!!

 

 

 

Én kommentar

DobbelD

07.02.2014 kl.13:14

Heihei, kul blogg! Hvis noen liker å lese om sex og andre spennende saker, så kom innom min blogg, DobbelD.blogg.no :)

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits