OVERRASKELSER PÅ PRAKSIS

I dag fikk jeg meg en fantastisk overraskelse i praksisen. En av kundene på Solsiden vet hvor glad jeg er i mat og oppskrifter og dukket opp med nystekte knekkebrød. Han hadde til og med beregnet å komme 10 min før jeg skulle ha lunchpause. Med knekkebrøda fikk jeg også med oppskriften slik at jeg kunne dele den med dere lesere.

3 dl grov sammalt rug
3 dl havregryn
2 dl solsikkefrø
1,5 dl sesamfrø
1 dl linfrø

1 dl kli
1 dl ristede pinjekjerner
2 ts salt
1 ts akasiehonning
6 dl vann, lunkent

Når du skal tilberede disse knekkebødene tar du å setter stekeovnen på varmluft og ca. 160 grader. Mens ovnen varmer seg opp tar du å blander alle de tørre ingrediensene i en stor bolle. Videre blander du honningen og vannet sammen i en annen bolle. Tilsett den våte blandingen med den tørre og mix det sammen til en gjevn masse.

Fordel massen på to stekebrett, HUSK bakepapir på stekebretta.

Det er nå du skal være nøye med å stryke/fordele massen helt jevnt utover stekebrettene. Dette er viktig for at knekkebrødene skal bli stekt likt. Sett begge brettene inn i ovnen. Etter ca. 10 minutter tas brettene ut, og knekkebrødene rutes opp med en pizzakutter. Sett brettene tilbake i stekeovnen, og stek videre i ca 1 time. Åpne ovnsdøren hvert 10. minutt for å slippe ut damp. Da blir det enklere å få et skikkelig knasende sluttprodukt.

TIPS 1: Er ikke knekkebrødene sprø og tørre etter 70 minutter, senk varmen til ca 100 grader og la de tørke videre. Ingenting er kjipere enn seige knekkebrød.

TIPS 2: Du kan også mikse og trikse litt med ingrediensene, tørket frukt og nøtter kan være godt.

Kilder: http://enestaaendemat.no/2013/01/03/dongeribukse-og-knekkebrod/

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits