IRONMUFFIN

I dag hjalp Maren meg med å hoppe opp av senga. Klokken var 05.30 når vekkerklokka ringte og det ville med andre ord si at det bare var 30 min til jeg skulle møte henne til en flott morgencardioøkt. Vi løp i 50 min før Maren måtte ture av gårde i praksis og jeg skulle mekke i stand frokost til Solsidens gjester.

Jeg hadde så klart gjort i stand massevis av sunne muffins som de kunne kose seg med ved siden av mye annen god mat. I løpet av dagen er det flere som har spurt etter oppskriften så tenkte det var på sin plass å gi dere hemmeligheten bak de sunne Ironmuffinsa:

Dette trenger du:

100 g store havregryn

300 g mager vaniljekesam

2 egg

1,5 dl rapsolje

200 g sammalt hvete grovmalt

1 ss brunt sukker

4 ts bakepulver

0,5 ts salt 

 

Fremgangsmåte:

Bolle nr.1 (Grunnblanding):

Ha mager vaniljekesam og havregryn i en bolle. Bland godt sammen i bollen før den skal stå i rundt 10 min.

Bolle nr. 2:

Egg og rapsolje blandes godt sammen før man tilsetter andre ønskede hovedinngredienser. Noen eksemplaer her kan være eple/kanel, blåbær, peanøttsmør, sjokolade osv.

Bolle nr. 3: 

Her skal du blande dresten av de tørre ingrediensene. Mel, brunt sukker, bakepulver, salt, evt. proteinpulver av fritt valg (jeg anbefaler vanilje).

 

Hell røra over i store muffinsformer og sett dem inn i ovnen på 190 grader i ca. 20 min. Steketid varierer veldig i forhold til stekeovn. 

Disse muffinsene er fantastisk energirike og fungerer kjempebra som mellommåltider og kanskje spesiellt rett før eller rett etter en treningsøkt. Ta å test dem ut og gi meg gjerne en tilbakemelting :)

I morgen skal Spicheren treningssenter  i Kristiansand arrangere noe som mest sannsynelig er norges første innendørs triathlon, og det er jo noe jeg ikke kan gå glipp av. Startpuljene er nå delt, og pulje 1 starter kl.13 mens jeg skal ut i dyst kl.14.30. Mer om denne konkurransen kommer i løpet av morgendagen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits