VALG AV LØPESKO

Det er den samme utfordringen hvert år. Dine favourittsko utgår fra markedet og nye modeller kommer inn. Hvilke sko skal du da velge den kommende trening- og konkurransesesongen ?

I alle år har jeg løpt på sko som Nike, asics, mizuno, Adidas og Puma, men i fjor følte jeg for å bryte litt med hva andre anbefaler meg av sko og prøve et merke som er på full fart inn på markedet igjen. Jeg skiftet til Sport 1 Tvedestrand sitt samarbeidsmerke New Balance. Jeg har alltid vært skeptisk og redd at evt skobytte skal kunne ødelegge kvaliteten på trening og prestasjon når det gjelder. Men det har ikke vært noe problem. En annen ting med New Balance er at de er noe billigere enn mange av de andre merkene, pluss at de leverer den kvaliteten de lover oss som kunder. 

I dette innlegget tenkte jeg å gi dere et lite tips i forhold til skovalg for denne sommersesongen, uansett hvilket nivå du er på og hva dine behov er.

Først vil jeg anbefale en mengdetreningssko som er svært god til all type kondisjonstrening enten om du skal løpe på vei, i skog eller på mølla. Dette er den skoen jeg har brukt mest i min oppkjøringsperiode til denne sesongen. 

NEW BALANCE 890v3 (mengdetreningssko)

Info:

Pris: ca. 1200 kr

Vekt: 240 g

Bruksområde: Denne skoen takler de fleste utfordringer. Passer bra til vei, skog og mølle. Det er ikke en vanntett sko, så dersom du skal løpe i våtmark må du forvente å bli litt bløt. 

NEW BALANCE MINIMUS 1010v2 TRAIL (terrengsko)Pris: ca. 1200 kr

Vekt: 241 g

Bruksområde: Denne skoen einer seg bra i terrenget. Den er ikke gore-tex, men vannavstøtende. Den er også laget med et stoff som gjør den ekstra slitesterk og erdet for å tåle skarpe og spisse gjenstander som pinner og stein.

NEW BALANCE 5000 (konkurranse/lettvekt)

Pris: ca. 1300 kr

Vekt: 91 g

Bruksområde: Dette er den ultimate konkurranseskoen dersom du er en litt mer erfaren forfotløper. Denne skoen er kun til asfalt og møllebruk. Det er den desidert beste konkurranseskoen jeg noen gang har hatt. 

Still meg gjerne spørsmål dersom du lurer på noe. Dersom du vurderer å prøve New Balance finner man de fleste skoene på Sport 1 butikker.

Hvilke sko tenker du å ha i år ?

Kilde:
http://equipatetrailrunning.com/2013/02/05/new-balance-890v3/
http://www.newbalance.com/Minimus-1010v2-Trail/MT1010-V2,default,pd.html?dwvar_MT1010-V2_color=Kinetic%20Blue_with_High%20Visibility%20Yellow_and_Orange&start=3&q=trail&cgid=68000
http://www.firsttothefinish.com/view_images2.asp?GroupCode=MRC5000Y&ic=8JK-NB-9&eq=fw_mrc5000y&MatrixType=2 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits