KAMERAHJELP

Nå står jeg ovenfor et vanskelig valg som jeg trenger deres hjelp til å løse. Jeg skal nå gå til innkjøp av et nytt kamera. Noen sier jeg bør kjøpe et reint speilrefleks, mens andre sier at jeg må kjøpe meg et systemkamera, som vil si at det er en type kompaktkamera med utskiftbar linse som på speilrefleksen. Jeg ønsker å ha et kamera som er lettvint å ta med seg og tar gode bilder.

Dersom dere lesere har erfart eller har et kamera dere er fornøyde medønsker jeg gjerne anbefalninger om hvilket kamera og hvorfor jeg bør velge dette. Foreløbig har jeg sett på Canon EOS 600D og Samsung NX300.

SJALABAIS


2 kommentarer

Anita

01.07.2014 kl.21:09

Beste tipset mitt er å gå for å handle hos fotovideo =) De er supre! Eller Elite foto i Arendal... super kompetanse og godt utvalg =)

Thanzen

01.07.2014 kl.23:43

Har vært gjennom samme dilemma. Endte med at jeg kjøpte en hybridkamera, som er da en kompakt-kamera med utskiftbar objektiv.

Du har i utgangspunktet 3 valg. Det er kompakt-kamera, kompakt-kamera med utskiftbar objektiv (hybrid) eller en ren system-kamera (kjent som speilrefleks).

Med kompakt-kamera har du en kamera som er lett tilgjengelig, tar gode bilder og ikke minst lett å håndtere med en hånd. Med hybrid-kamera, får du litt av to verdener. Du får bedre bilder og en lettere kamera, men i utgangspunktet resulterer dette at den sitter dårlig i hånden. Dette er på grunn av at kamerahuset er liten og det er objektiven som tar mesteparten av plassen.

Når det gjelder transport så er hybrid-kamera og speilrefleks litt mer arbeid. Mye større og krever sannsynligvis en bæretaske med reim for å sørge for at den ligger trygg.

Som nevnt i starten, valgte jeg å kjøpe en hybrid-kamera. Grunnen til dette er at jeg ønsker å ha en praktisk kamera som tar gode bilder og er transport-vennlig. I sosial sammenheng er det også lettere å ta bilder med tanke på at det er en del som ikke liker en svær systemkamera opp til ansiktet.

Hadde jeg valgt igjen i dag, så hadde jeg nok kjøpt en systemkamera med tanke på interesse i foto.

Det du bør tenke på er følgende: Med et systemkamera har du muligheten til å ta fine bilder ved hjelp av en del manuelle justeringer i kameraet, men om du bare ønsker fine bilder uten å må sette deg inn i detaljer og trykke masse knapper, så er kanskje en hybrid eller kompakt-kamera et bedre valg.

Men om du ønsker å sette deg inn i foto, så vil det i lengden lønne seg med et system-kamera. I ditt tilfelle kan jeg tenke meg at du skaffer deg et stativ hvor du kan sette det på timer for å få tatt en del bilder av øktene dine (forutsetter at du ikke har noen som kan ta bilder for deg).

Det er selvfølgelig mye mer i forskjell mellom kameraene, men tenker at det essensielle i forhold til ditt bruk er dekket her.

En siste ting! Det som er alltid en sentral tema innenfor dette er blitzen. Kompakt-kamera og hybrid- har tendens til å ha dårlig blitz. Har man systemkamera, pleier man å kjøpe en ekstern blitz for å få gode bilder i mørke omgivelser

Your buddy

Thanh (AWESOOME!)

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits