4 ØVELSER MED EFFEKT PÅ POWER

I dag skal jeg gi dere lesere fire øvelser som i løpet av kort tid vil kunne ha en stor positiv effekt på power og spenst. Denne treningsrunda passer godt for personer eller utøvere som ønsker en effektiv økt som inkluderer vekter, uten at de nødvendigvis trenger å øke noe serlig i muskelmasse. 

Jeg bruker denne økta for bland annet å øke min power og spenst i beina, noe som igjen kan ha en direkte kobling til høyere prestasjon på både sykkel og løp. Her er treningsoppsettet:

Øvelse

Belastning

Set/reps

Markløft

80 ? 85 % av 1 RM (Repetisjon maks)

3 x 5

Frontbøy

80 ? 85 % av 1 RM

3 x 5

Squatjump

60 ? 70 % av egen kroppsvekt

3 x 12

Jumplunges

Ingen

3 x 20

Denne treningsrunda skal gjennomføres ved å kjøre øvelsene rett etter hverandre. Det vil da si at at man har tre runder med 5 x markløft, 5 x frontbøy, 12 x squatjump og jumpinglunges. Mellom hver runde skal man ha 2 minutters pause.

Prøv denne runda ut da vel ;) 

 
SJALABAIS

Én kommentar

Jørn Larsen

22.09.2014 kl.20:27

elsker de øvelsene Sondre!

Front-bøy er ikke noen overfavoritt, men i etterkant kjenner du hva du har gjort ;-)

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits