MIN FØRSTE IRON MAN ER NÅ ET FAKTUM

Jeg beklager at ventetiden har vært lang, men grunnet ekstremt dårlig nettilgang de siste dagene har det ikke vært mulig for meg å gi dere en raport fra søndagens Iron Man. Men den som venter på noe godt, venter aldri for gjeves. 

Søndag 5. oktober var dagen jeg i lang tid hadde drømt om skulle komme. Dagen var her og jeg skulle prøve å gjennomføre min aller første IronMan. Men dagen begynte ikke helt slik jeg hadde ventet meg. Over natten hadde det vakre Barcelonaværet endret seg fra å være sol og skyfri himmel til å bli masse regn, lyn og torden. Stemningen før start var til å ta og føle på, for tidligere er det kjent at IronMan arrangement har avlyst svømmedelen grunnet liknende forhold og jeg var her ikke for å bare gjennomføre sykkel og løp. 

Tiden gikk og jeg snakket med flere norske atleter som var like spente som meg. 30 minutter før opprinnelig start begynte lynet å gi seg og vi fikk den fantastiske beskjeden om at det kom til å bli en fullstandig IronMan distanse. Da var det bare å gire seg opp og gjøre seg klar for start.

 

Svømming: Jeg startet i puljen menn 18 - 29 år og startskuddet gikk kl. 09.11. Jeg var rask med å skaffe meg en god posisjon ut fra start og klarte etter hvert å roe ned tempoet litt, slik at jeg kom inn i en god svømmerytme. Halvveis i svømmingen fikk jeg en hel i fjeset, noe som førte til at det ble et voldsomt trykk i svømmebrillene. Jeg fikk gjort en rask manøver der jeg løsnet brillene for så å ta dem på og fortsatte svømmingen. Etter 1 time 23 min og 37 sek var svømmingen over og nå skulle jeg over på sykkel.

Sykkel: Jeg hadde før konkurransen fått streng beskjed om å hele tiden kjøre kontrolert og ikke tappe meg for krefter. Når jeg da var i gang med sykkeldelen kjørte jeg på et lett gir og jeg følte jeg hadde funnet flytsonen. Jeg visste også at jeg måtte få i meg masse næring i form av barer, geler og sportsdrikke (ca. 3-400 kcal/t). Men en feil gjorde jeg her. Jeg puttet i meg et sted mellom 12 og 15 gel, dette ga meg energi og krefter under sykkeldelen med jeg fikk meg en overraskelse på løpingen. Totaltiden på sykkeldelen var 5 timer 19 min 02 sek.

Løp: Som sagt hadde jeg fått i meg litt mye gel på sykkelen og denne type kostsupliment er svært sterke saker for magen. Dette førte til løs mage og hyppige dobesøk fra start til mål på den 42,2 km lange løpeløypa. Dette førte til en mindre god løpedel der motivasjon ble totalt knust. Men etter 20 dobesøk og 4 timer 26 min og 15 sek kunne jeg stolt løpe over målstreken til lyden av Madonnas sang Virgien og endelig kalle meg en ekte IronMan.

Siden det var mye mennesker rundt løypa var det vanskelig å få fatt på meg med kameraet, men noen bilder ble tatt så her er de. Flere bilder vil komme fra min flotte Barcelonatur når jeg kommer hjem. 

Her er det vannvittige været på morgnenen. Regn, lyn og torden.

Jeg og Morten Hornnes gjør oss klare til start etter at det er gitt klarsignal for at en full IronMan er blitt et faktum.

Dette ble desverre det eneste bildet som ble bra av meg under selve konkurransen.

Her motar Per Morten Ellingsen sin 2. plass og  også sin IronMan Hawaii billett.Her sitter jeg sammen med Gudmund som fikk en overall 8. plass under IronMan Barcelona. Jeg har bare en ting å si om denne mannen: MASKIN !!!

Én kommentar

Synøve

12.10.2014 kl.21:14

Æ e imponert, din gale tulling! :D

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits