HOVRDAN FØLES EGENTLIG EN IRONMAN PÅ KROPPEN

Da jeg var ferdig med min IronMan og fortalte om den her på bloggen var det flere som var interessert i å vite litt mer om hvordan kroppen og beina føles etter en slik påkjennelse og hvordan dagene etter er. Det kom også et spørsmål om hvor lang tid jeg trenger for å hente meg inn etter en slik konkurranse. 

Slik jeg opplevde er en full IronMan en helt spesiell følelse på kroppen. Tidligere har jeg vært med på IronMan 70.3 som tilsvarer en halv IronMan. Under en slik konkurranse har du mulighet for å kjører et raskere og mer agresivt løp, mens under en full IronMan er det viktig å holde litt igjen. Jeg har erfart at utfordringer som kramper og liknende er mer vanlig under en IronMan 70.3. 

Men den trettheten beina og generellt hele kroppen kjenner etter en full IronMan (i mitt tilfelle 10 timer og 53 min) er helt ubeskrivelig og må nesten oppleves selv. Jeg kjente egentlig bare en ømhet/tomhet. Underveis i konkurransen begynte jeg å kjenne at det ble litt ømt og vondt, men det man gjør blir i grunnen bare automatisert.

Dagene etter en slik konkurranse består i stor grad av øm og sår muskulatur, og de dagligdagse ting som for eksempel å reise seg fra en stol, komme seg opp av sengen om morgenen eller å gå ut av en bil blir en liten utfordring. Jeg fikk heldigvis et tips av Gudmund som gjorde til at alt dette ble noe redusert og funksjonaliteten min var ok dagene etter. Etter konkurransen la jeg meg 15 minutter i et isbad, noe som fører til en økt blodsirkulasjon som igjen fører til fjerning av avfallsstoffer.

Når det kommer til hvor lang tid det tar før jeg smått begyner med treningen igjen er svaret dagen etter. Jeg mener at det beste for sår og øm muskulatur er så fort som mulig å komme i bevegelse igjen. Derfor hadde jeg meg en rolig gå/joggetur på 30 minutter. SJALABAIS

 

 

 

2 kommentarer

Gisle Johnsen

18.10.2014 kl.18:39

Ja, Sondre. Det er ikke bare å Ta en halv å gange med 2. Men man rekker å tenke underveis.

Sondre

19.10.2014 kl.20:01

Gisle Johnsen: Det er sant det Gisle, men for en opplevelse det var !!! :D

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits