TEST DAY

I går fortalte jeg dere at jeg i dag skulle være med på noen artige tester. Hva jeg var gjennom kan dere lese mer om under.

I dag morges ble jeg hentet av en forsker som skulle ta meg med til laboratoriet. Siden i går kl. 20 har jeg ikke fått lov til verken spise, drikke eller anstrenge meg. Lett tenker du kanskje, men for meg og mitt behov for mat er det vanskelig. 

Da jeg kom inn på laboratoriet ble jeg først veid før jeg fikk på meg et pulsbelte som skulle våke over pulsen min. Videre fikk jeg beskjed om å slappe av et kvarter før jeg skulle få på meg en type hjelm jeg skulle ligge med 30 minutter.

Det denne hjelmen skulle måle var i all hovedsak min hvilemetabolisme. Det vil da si at den vil kunne vise hvor høy min forbrenning er dersom jeg er totalt stilleliggende én hel dag. Resultatene fra denne testen indikerer kanskje hvorfor jeg spiser så mye som jeg gjør. Det viste seg at min hvilemetabolisme var på mellom 1800 og 2100 kcal per dag. Dette er da dersom jeg ikke er i noe bevegelse. Da kan du kanskje tenke deg til hva min metabolisme er når jeg har gode treningsdager.

Under den samme testen fikk de også notert hva hvilepulsen min er. Jeg fikk ikke lov til å sovne og måtte til tid og annen gi tegn på at jeg ikke sov. Dette gjorde jeg ved å bevege beina hver gang de spurte meg om et spørsmål. Min minste hvilepuls ble konstantert til 38 slag i minuttet.

Etter denne testen ble det gjort seks blodtrykksmålinger på meg. Tre ble gjort liggende og tre stående. Resultatene her var relativt normale. 

Til slutt skulle jeg ta en inbody/tanita test. Dette er en maskin som måler min fysiologiske sammensetting. Hovedsakelig fikk jeg disse resultatene:

Vekt: 82.1 kg

Muskelmasse: 44.9 kg

Kroppsfett: 4.5 kg

Kroppsfett (%): 5.5 %

Muskulatur høyre arm: 4.51 kg

Muskulatur venstre arm: 4.38 kg

Kroppsstammen: 33.1 kg

Høyre ben: 12.3 kg

Venstre ben: 12.4 kg

Rett etter testinga var jeg veldig klar for en stor frokost. Fasting i 12 timer tar på en matglad kar.

Tusen takk for en flott dag med testing Terje og Eileen :)

Under kan dere se noen bilder fra testinga. Kom gjerne med spørsmål dersom du lurer på noe eller er nysgjerrig rundt slike fysiologiske tester.
Hva for noe spennende har du gjort i dag ?

SJALABAIS

Én kommentar

Så interessant!

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits