MUSCLE UPS

God ettermiddag spreke lesere. Som sagt tidligere har jeg grunnet det skadede kneet gått helt vekk fra min ordinære treningsplan og kjører heller en litt alternativ plan nå frem til mandag. Skaden har gjort til at jeg igjen kan prøve meg på treningsøvelser som fort blir vekkprioritert når jeg har en fysisk form som tilsier 100 %. I dag fikk jeg øvd meg litt på pull-ups i ringer og den legendariske muscle upsen.

Mesteparten av fokuset gikk selsagt til muscle upsen. Det er lenge siden jeg sist prøvde men jaggu så sitter den enda, dåg med ganske dårlig teknikk. Når teknikken er så dårlig som den er nå, er jeg glad for at jeg har stikk som hjelpemiddel. Det er alltid greit å kunne senke belastningen litt for så å gjennomføre øvelsen helt korrekt.

Dersom du også har lyst til å trene deg opp til å kunne gjennomføre en muscle up, vil jeg anbefale å trene deg opp på denne måten:

Fase 1 - Kjør pull ups i strikk (3 x 8 - 10 reps) + samme antall dips med strikk

Fase 2 - Kjør pull ups uten strikk (3 x 5 - 8 reps) + samme antall dips uten strikk

Fase 3 - Kjør  muscle ups med strikk (3 x 3 - 5 reps) + Dips med strikk (3 x 8 - 10 reps)

Fase 4 - Kjør muscle ups uten strikk (3 x 1 reps) + Dips uten strikk (10 reps)

Videre er det bare å fortsette med å øke antallene :)

Lykke til  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits