PULL - UPS, EN ØVELSE FOR ALLE

Pull - ups er en kjent og kjær kroppsvektsøvelse som de fleste en eller annen gang har prøvd seg på. Øvelsen liker jeg å kalle for en vedunderøvelse, dette er rett og slett fordi den er så komplett. Man aktiverer en hel rekke muskler både i drag og stabilitet.

Mange synes ofte at øvelsen er hard i begynnelsen, og jeg kan ikke få sagt det nok, bruk strikk til å begynne med for så å prøve deg uten. Når du da har klart en repetisjon, er ikke veien lang før man klarer både to, tre, fire og fem. Men igjen, det kan ta litt tid. 

Her forleden ble det satt ny verdensrekord i antall pull - ups utført i løpet av et døgn. Dette var det en mann på 54 år som gjennomførte og etter 24 timer ble det satt ny rekord med 4321 stykker. Dett vil si at man må i snitt gjøre unna tre repetisjoner per minutt i 24 timer. Hvis du synes dette høres overkommerlig ut er det jo bare å prøve ;)

Selv om kanskje ikke verdensrekord er målet ditt så vil jeg gi dere et lite program for å lære seg eller forbedre sine pull - ups (velg selv om du vil bruke strikk eller ei).

1 x Pull-ups

10 x Nedtrekk

2 x Pull-ups

10 x Nedtrekk

3 x Pull-ups

10 x Nedtrekk

4 x Pull-ups

10 x Nedtrekk

5 x Pull-ups

10 x Nedtrekk

4 x Pull-ups

10 x Nedtrekk

3 x Pull-ups

10 x Nedtrekk

2 x Pull-ups

10 x Nedtrekk

1 x Pull-ups

10 x Nedtrekk


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits