DET RØDE GULLET

Hei og hopp spreke mennesker. Nå i tiden er det veldig i blesten om superfrukt og supermat. Dette er da næring man putter i seg som har masse innhold av næringsstoffer kroppen trenger. Tidligere har Gojibær, blåbær, kiwi og liknendes frukter gått for å være bra spupermat. Min supermatfavouritt er en frukt jeg har begynt å spise mer og mer av. Den er både søt og bitter, og passer til det meste. Jeg bruker ofte denne frukten til frokoster, middager og desserter. Jeg snakker selvsagt om granateplet.

For dere som ikke har hørt om denne frukten før så er det en eplefrukt som er proppet med frø/bær. Det er noe herk å få ut frøene/bærene, men når man først får inn teknikken så pleier det å gå radig for seg. Et tips kan være å kutte frukten i to for så å slå med en skje på skallet. Ved å gjøre dette vil frøene/bærene sprette ut av seg selv.
OBS: Det vil bli søl.

Så hva er det som er så fantastisk med denne frukten ?

Frukten inneholder store mengder av A,C og E vitaminer, folsyre, pantontensyre, kalium og antioksidanter som flavonoider og tanniner. Til sammen beregnes disse næringsstoffene å fungere godt sammen og hjelpe kroppen på forskjellige måter. 

Det blir ment at denne frukten er en av de beste fruktene med tanke på et styrket imunforsvar og at den i tillegg kan forebygge mot sykdommer som kreft, alzheimers, hjerte og karsykdommer og kan bekjempe slitasjegikt.

Som en annen virkning av å spise granateple vil det kunne fremme glatt og ungdommelig hud.Har du noen gode oppskrifter til meg som inneholder granateple, så send det gjerne til meg ;) 

 

 

Én kommentar

Maria Volpe

31.03.2015 kl.15:52

Åh så digg! Pleier ofte å bruke granat eple i salater jeg da, scampi salat med avocado og granat eple for eksempel, pesto pasta med granat eple er faktisk også veldig godt. Men sånn ellers blir det mest juice av det for min del : )

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits