EN UKE SOM VEGETARIANER ER OVERSTÅTT

Da er jeg ferdig med utfordringen jeg fikk for en tid tilbake og en uke som vegetarianer er overstått. Til tross for at jeg har en del venner som er vegetarianere så var dette en helt ny opplevelse for meg. Det å gå fra å være daglig kjøtteter til plutselig å ikke spise noe kjøtt var vanskeligere enn jeg trodde. Det vanskeligste var vel kanskje å ikke glemme seg bort. Det var flere ganger jeg holt på å spise kjøtt uten å tenke over det. Heldigvis har jeg da hatt mennesker rundt meg som har klart å avvike meg i siste liten. 

Hovedspørsmålet personen som sendte meg denne utfordringen hadde, var om en så aktiv person som meg ville få noen konsekvenser av å spise som en vegetarianer. Personlig så kan jeg ikke kjenne noe forskjell om jeg spiser kjøtt eller ei. Treningene gikk bra og jeg føler at jeg fikk god effekt av øktene. Som dere sikkert har fått med dere så hadde jeg også sesongstart denne uken og gikk av med seieren, så dette er vel også en indikasjon på at kostholdet ikke har ført til noen negative tendenser.

Hva synes jeg har vært positivt og negativt med å være vegetarianer ?

På den positive siden så vil jeg si at jeg har fått mange nye oppskrifter å suplere kokeboken min med. De er gode, sunne og man får i seg mye frukt og grønnt. En negativ effekt det å være vegetarianer hadde på meg må vel være at jeg ble superluftig i magen. Uten at jeg trenger å gå i detaljer her så har jeg nok innset at kjøtt er og kommer til å være en del av mitt daglige kosthold. Jeg er simpelt enn en kjøtteter som elsker kjøtt. 

 

3 kommentarer

Johnsen

29.04.2015 kl.10:41

Du har jo 100% seiere som vegetarianer. Det er bedre enn som kjøtteter! Noe å tenke på!

Elida

29.04.2015 kl.10:53

Utrolig kult at du tok utfordringen! Men siden du er, og alltid kommer til å være "kjøtteter", hva med å velge kjøtt som er produsert på en bærekraftig måte, og hvor dyrets vel og ve er tatt hensyn til? :)

Sondre

01.05.2015 kl.16:28

Elida: Hei :)
Etter jeg fikk dette spørsmålet har jeg tenkt en masse og sett litt rundt på hvordan disse tingene skjer i norge. Jeg har da sett at prosessen hvor dyr blir til kjøtt i norge/norden er veldig bra kontra andre land som for eksempel USA der tvangsforing og steroidebruk blir tatt i bruk. I tillegg er slaktemetodene som blir brukt noen av de beste man kan finne.

Ut i fra dette har jeg god samvittighet med det norske kjøttet jeg putter i meg. Andre faktorer som spiller inn er at dette kjøttet er dyrere, lavere holdbarhet og ikke minst vanskelig å få tak i ;)

Takk for spørsmåler, får meg til å tenke litt ekstra over ting og håper det var et forståerlig svar :)

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits