OPPDATERING FRA IRONMAN 70.3 HAUGESUND

Da var det på tide med en liten race report fra gårsdagens Iron Man konkurranse. Som de fleste kanskje har fått med seg, gikk det veldig bra for meg i år. Med et bra sponsorteam fra Salming og godt utstyr, klarte jeg å pushe meg selv opp mot mitt potensiale denne dagen og krysset til slutt målstreken på tiden 4 timer 27 minutter og 36 sekunder, noe som da var bra nok til en 3. plass i agegroup og jeg kvalifiserte meg til Iron Man 70.3 World Championship i Østerrike. Jeg måtte dog takke nei grunnet studentøkonomi og en høyere prioritering på Iron Man Barcelona i oktober hvor jeg er med å kjempe om plass til Iron Man World Championchip på Hawaii. 

En liten race report fra gårsdagen:

Svømmingen gikk veldig bra. Jeg startet som en av de første i puljen min og fikk dermed ikke noe problem med bein i fjeset og køsvømming. Tempoet var høyt de første 500 meterne og da jeg hadde funnet meg en posisjon jeg var fornøyd med, senket jeg farten litt for så å svømme riktig teknisk og økonomisk. Etter 1000 meter økte jeg frekvensen og klarte å henge meg på en rask svømmepulje. Vi kjempet hardt og oppi det hele fikk jeg en hæl midt i trynet og fikk halvveis sparket av meg både hette og briller. Jeg måtte svømme noen tak med froskespark og rette på utstyret før jeg igjen satte på svøm, nå fortere enn noen gang. Jeg plasserte meg som nummer 3 opp fra vannet og gjorde unna de 1900 meterne på 27 minutter og 54 sekunder.
  
Jeg var rask i skiftesona og fikk kjapt hevet meg på sykkelen. Siden det er denne grenen jeg er svakest i, visste jeg at jeg måtte handle smart. Jeg fant en fart og en frekvens som var god og holdt den frem til 50 kilometer. Etter dette økte tempoet drastisk og jeg klarte å forsvare 3. plassen også etter gjennomført sykkeldel. Tiden på sykkel var 2 timer 29 minutter og 6 sekunder.

Etter sykkeldelen var jeg nok en gang rask i skiftesona og etter bare få sekunder var jeg i gang på løp. Jeg visste at dette var min sterkeste gren og satte ut i komfortabelt tempo slik at muskulaturen skulle venne seg til løpinga. Etter 3 kilometer økte jeg tempoet drastisk og begynte å ta igjen konkurrentene mine en etter en. Beina føltes friske og etter passerte 11 kilometer økte jeg tempoet nok en gang og holdt dette helt til målstreken. Jeg hadde da brukt 1 time 25 minutter og 3 sekunder på løpedelen.

Nå er det nøyaktig tre måneder til Iron Man Barcelona og jeg begynner allerede i morgen med den harde oppkjøringen til dette arrangementet. Følg med på mine forberedelser ;)


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits