TOUR DE GAUTEFALL - ET SYKKELRITT I VERDENSKLASSE

Tour De Gautefall er et sykkelritt som går fra Arendal til Gautefall alpinsenter. Endagsrittet strekker seg over 110 kilometer gjennom Froland og Åmli og rittet avsluttes med 14 knallharde kilometer fra Treungen til drøye 700 meter over havet på toppen av Gautefall. Rittet så dagens lys i 2008 hvor seks mann deltok, og den tredje utgaven ble avholdt 10. Juli 2010 hvor 17 deltakere kjempet for å kunne ikle seg den gule seierstrøya. Den 8. Juli 2011 var det duket for den fjerde utgaven av TDG hvor 20 mann kjempet om seieren i pøsende regnvær. 21. juli 2012 ble jubileumsutgaven av TDG avholdt med et rekordstortfelt på 24 utvalgte ryttere. To innlagte spurter sørger for at sprinterne kan kjempe om den grønne poengtrøya, og klatrepoeng deles ut i kampen om den røde klatretrøya.

I går var det da klart for den 8. utgaven av Tour de Gautefall og jeg var så heldig å debutere på det sterke laget "Meny Arena Cycling Team". Laget vårt besto av seks sterke ryttere og åtte i støtteteamet som skulle gi alt denne dagen for at laget skulle kapre seg en trøye eller to. Siden laget nesten ikke hadde hatt noen planlegging på forhånd, ble det bestemt at vi bare skulle kjøre det vi hadde og gå for den grønne (spurt) og gule (seier av ritt) trøya. Jeg fikk da ansvaret for den gule. 

Klokken 11.00 startet rittet fra Natvik og alle rytterne skulle da kjøre sammen de første 40 km til Hynnekleiv. Derifra startet rittet for fullt og tempoet økte. Meny Arena Cycling Team var sterkt representert i hovedfeltet store deler av rittet, men ved Åmli oppsto det noen små komplikasjoner for en av lagets ryttere. En av rytterne satte inn et rykk, noe som førte til at hjulet spant og rytteren klarte å sparke opp lukkeklemma på bakhjulet. Dette førte igjen til at hjulet hoppet av. Rytteren måtte se på at bruddet og hovedfeltet suste av gårde. Han hoppet av sykkelen og fikk etter nesten 1,5 minutt fiksings på hjulet og kom seg igjen opp på sykkelsetet. Dere klarer helt sikkert ikke å tippe hvem denne rytteren var.....

Etter dette lille uhellet fikk jeg det tungt med å hente inn bruddet jeg hadde mistet og det kostet masse energi og krefter. Da vi kom til Treungen og det på nytt kom et rykk, hadde jeg ikke sjanse til å henge med. Beina var rett og slett kjørt og etter de siste 14 knallharde kilometerene kunne jeg si meg fornøyd med å spurte inn til en 4. plass. 

 Da Stian fra støtteteamet skulle ta sykkelen min, merket han fort at det var noe galt. Han tok fart og skulle spinne bakhjulet , men det ville nesten ikke gå rundt. Det viste seg da at den ene bremseklossen hadde stått inntil hjulet fra hjulet hoppet av i Åmli og frem til Gautefall. Menmen, slik kan det gå iblant.

Sånn ellers gjorde Meny Arena Cycling Team en kjempeinnsats og alle rytterne kom seg gjennom løypa med stil. Det ble dessverre ingen trøyer på laget i år, men Meny Arena Cycling Team har allerede begynt å tenke på hva som skal bli gjort annerledes og lover å komme sterkere tilbake neste år.
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits