RACE REPORT TRIQUART

God mandags ettermiddag sprekinger. I helgen deltok jeg på NM i triatlon (olympisk distanse). I år ble NM tildelt TriQuart som ble arrangert i Kristiansand by. På selve konkurransedagen fikk vi sol og grei lufttemeratur. Det eneste som var litt uheldig var en ganske så kraftig mot og sidevind. Generelt sett var jeg ikke så fornøyd med min egen gjennomføring, kroppen virket tung og jeg klarte rett og slett ikke å prestere på noen av grenene. Totalt sett fikk jeg en sluttid på 2 timer og 56 sekunder, noe som ble en 14. plass i NM og 17. overall.

Her kommer en oppsummering om hvordan det gikk på hver av grenene (svøm, sykkel og løp).

Svømmingen startet med en wave-start, dette vil da si at vi starter flytenes i vannet. Vanntemperaturen var på rundt 15 grader og da jeg hoppet fra brygga på Kilden kulturhus fikk jeg et lite sjokk i det jeg traff vannet, men etter å ha svømt et par raske strekk var temperaturen i våtdrakta helt ok. Med medstrøm i vannet var det store muligheter for å gjøre en god svømmedel, men grunnet veldig tekniske partier måtte man oftere opp for å navigere. Under svømminga var det spesielt et sted jeg fikk problemer. Brillene mine hadde begynt å dugge og jeg så ingenting foran eller bak meg. Jeg bestemte meg derfor å lette på brillene og ta en titt. Det viste seg i midlertid at jeg svømte riktig, men både de foran og de bak meg var utenfor rekkevidde for de duggete brillene. Når jeg da satte i gang innhentingen av de foran meg ble jeg hakket for ivrig og klarte for første gang i konkurranse å få kramper under svømmingen. Men kramper er bare vondt og jeg fortsatte så godt jeg kunne. Etter nøyaktig 21 minutter var jeg ferdig med svømminga.

Syklingen startet med ca. 3 kilometer i teknisk parti før vi kom ut på noen sinsyke sletter der man kunne få skikkelig fart dersom man hadde gode bein. Uheldig nok for meg var det ikke mye power i beina mine denne dagen og jeg satt og tråkket med en høy frekvens store deler av de 40 kilometerne som skulle sykles. Dette førte til at mange av mine konkurrenter tok meg igjen. Det eneste som fikk meg til å holde motet oppe var at jeg viste at jeg hadde min sterkeste gren igjen til slutt, nemlig løpinga. Sykkeldelen brukte jeg 1 time 1 minutt og 52 sekunder på. 

Jeg begynte løpinga i et heidundrenes tempo (om jeg får lov til og si det selv) og tok igjen godt med konkurrenter, men etter fire kilometer kjente jeg at det fremdeles var lite power i beina. Jeg tenkte at det er da jævla typisk at dette skal skje når jeg er på hjemmebane og flere enn meg selv har forventninger til mine prestasjoner denne dagen. Jeg fullførte selvsagt, men var ikke helt fornøyd med egen prestasjon. Jeg brukte 35 minutter og 41 sekunder på denne delen.

Selve arrangementet var knallbra og løypa var en verdig NM løype som jeg håper kan bli gjentatt ved en senere anledning og da har jeg kanskje en bedre dag med mer futt i kroppen og kanskje en mulighet til å hevde meg enda høyere oppe i tetskiktet. 

2 kommentarer

Synøve

03.08.2015 kl.20:40

Du har altså en vilje av stål, Sondre! Tippe du e nærmest uslåelig en dag du har duggfrie brilla og krutt i beinan! ;)

Æ heie på dæ 😃

bloggerjorn

04.08.2015 kl.11:19

Godt jobba Sondre!

Ja du er ikke 100% fornøyd selv, men selv med krampe allerede under svømmingen og tunge bein klarte du å fullføre til en god plassering.

Stå på videre, det kommer bare til å gå en vei uansett.

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits