HELVETESØKTENE ER I FULL GANG

Nå har det seg slik at jeg i går startet min ekstrembolkperiode nummer en. Hele ekstrembolken går ut på at jeg de neste ti dagene skal gjennomføre hele fjorten intervalløkter. Intervallene kommer for det meste til å bli fordelt på sykkel og løp, men jeg vil selvsagt ikke gjennomføre perioden uten en eneste svømmeøkt. 

Når intervallene skjer i løp, vil det i stor grad foregå ved å gjennomføre 4 x 4 min eller 4 x 8 min. Når det da kommer til sykkel blir intevallene kjørt med varigheter på 4 x 8 min eller 4 x 16 min. En annen variant jeg skal kjøre et fåtall ganger er overgangsinterall der jeg først kjører 8 min på sykkel for så å gå direkte over på 4 min løp. dette vil gjennomføres totalt fire ganger.

Poenget med å kjøre en så hard periode er rett og slett for å bryte kroppen ned for så å la den få et skikkelig boost, da spesielt når det kommer til det maksimale oksygenopptaket. Det blir en hard bolk og dersom jeg kjenner at kroppen holder på å tippe over til å bli overtrent evt. skadet, kommer jeg til å ta treningene ned på et roligere nivå. Planen er å kunne få gjennomført to slike bolker før jeg står klar på startstreken i Barcelona om drøye 1,5 mnd.

I dag var det sykkelintervaller som sto for tur og man kan si jeg fikk svettet fra meg på denne økta. Full guffe i 4 x 8 min med 1 min pause mellom hvert drag i et da varmt senter førte til at jeg aktivt tok i bruk min indre dialog (self-talk).
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits