RISØR TRI KONSTANTERTE GODFORM

God morgen spreke mennesker. I går Deltok jeg på min siste triathlonkonkurranse før IronMan Barcelona førstkommende søndag. Denne gangen skulle jeg prøve meg på en kort sprintdistanse i Risør. Solen skinte og det var helt vindstille, så denne dagen var optimal med tanke på at man skulle ut i iskaldt sjøvann for så å hoppe på sykkelen og videre løpe. Risikoen for å bli syk var minimal. Denne dagen bydde også på dopingtesting, noe som er helt nytt for meg.

RisørTri startet med at vi hoppet uti det 14-15 grader kalde vannet, for meg som er en pingle uten like når det kommer til kaldt vann, var det en bragd i seg selv å bare komme seg uti. Når jeg først hadde kommet meg i vannet, fikk jeg beskjed om at alle måtte opp på land igjen for en felles oppvarming og telling av deltakerne. Etter drøye åtte minutter med hopping, spretting, sjoing og heiing, fikk vi igjen lov til å hoppe i vannet og det var da bare to minutter til startsskuddet gikk. 

Ut fra start tok jeg raskt en topp tre plassering og hadde lagt en slagplan om at jeg skulle ligge bak de første 4-500 metrene. Da vi passerte 500 meter satte jeg inn støtet og kjørte på. Dette medførte at jeg var førstemann opp fra vannet, ca 4 sekunder forran 2. mann. Jeg klusset litt i T1 (skiftesone fra svøm til løp) men klarte allikavel å gå ut til sykling som nummer 1. 

Sykkelløypa var ganske så teknisk og dette var noe som endte i litt forsiktig sykling i løypa som var 4 x 5 km. Selv om jeg var forsiktig så gikk det radig unna og jeg klarte å holde en snittfart på nesten 37 km/t. Jeg hadde etter syklingen rett i overkant av 2 minutter forsprang på 2. mann. T2 gikk forholdsvis fort og jeg gikk ut i den 2 x 2,5 km lange løpeløypa i et ganske så bra tempo. 

Løpinga gikk i en knallhard løype som startet med en 600 meters bakke som hadde en høydeforskjell på 45 meter og en tilsvarende utforbakke mot slutten av løypa. Som sagt så skulle disse bakkene passeres to ganger så syra hadde jeg langt oppi ørene. De siste metrene klarte jeg å sette inn en liten spurt før jeg fikk kransen over nakken og kunne heve hendene høyt i været. 

Direkte etter målgang ble navnet mitt ropt opp og en mann kom gåendes mot meg. Han sa at han var fra Antidoping Norge og de ville gjerne ta en test av meg. Kort fortalt måtte jeg bli med han inn på et rom der jeg måtte tisse i et glass under oppsyn. Dette var en ny men artig opplevelse. Nå er det jo bare å vente noen uker på svaret. Mer om møte med Antidoping Norge vil komme ved et senere tidspunkt. 

Topp tre under RisørTri ble:

1. Sondre Risdal Solheim

2. Gisle Johnsen

3. Adrian Westgård

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits