100 % DEDIKERT

De aller fleste som sitter inne med noe som helst kunnskap eller erfaring rundt trening sier som oftest at fitness, form eller estetikk stort sett er et faktum som kommer gjennom trening og kosthold. Som masterstudent innen idrettsvitenskap, personlig trener og aktiv triatlet har jeg alltid vært enig med det teoretiske prinsippet om at fitness, form og estetikk mer eller mindre kommer gjennom et fokus som omhandler 30% trening og fysisk aktivitet og 70% kosthold.

Nå, mens jeg satt og leste gjennom noen av mine artikler som er aktuelle for min masteroppgave om motivasjon, gikk det opp for meg at vi tenker for spesifikt og vanskelig dersom man tar for seg 30% trening og 70% kostholds prinsippet. I bunn og grunn er det en helt annen faktor som er den mest betydningsfulle, nemlig dedikasjon.

Er man ikke dedikert nok fmot sine målsettninger vil man heller ikke kunne nå dem. Man må være målrettet og ikke minst være villig til å gjøre det som må til for å nå dem. Klarer man ikke det har man tapt før man i det hele tatt har startet.

Personlig er jeg drit lei av personer som stadig vekk sier at de skal gjøre ditt og datt, og når de så har begynt på veien til sitt mål er det ett eller annet som gjør til at de ikke har tid eller mulighet for å fortsette.

I min hverdag klarer jeg å mestre et masterstudie, et årsstudium, jobb, PT-timer og på toppen av det hele trene 2-4 timer om dagen. Så ikke kom til meg og si at du ikke har tid til å trene 30 minutter til 1 time, 2-3 ganger i uka! Poenget mitt her er å uttrykke meg i den forstand at du har tid hvis du vil, det handler for det meste bare om prioritering.

"STOP WISHING, START DOING"
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

2 kommentarer

22.02.2016 kl.20:26

Bra skrevet Sondre. Det handler om prioritering :-)

Anita

23.02.2016 kl.00:48

Flott skrevet og ikke minst noe av det mest riktige jeg har lest om trening ;) stå på!! Du er utrolig motiverende!!

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits