REINE MATBLOGGEREN

SAMSUNG CSC

Jeg er av den typen som elsker å lage mat men hater oppvasken i etterkant. De gangene jeg ønsker å lage middag har jeg som oftest inngått en avtale med min kjære om at hun tar oppvasken dersom jeg lager maten. Nå har det seg slik at hun er på familieferie i Thailand og dermed må jeg gjøre alt selv, men dette hindrer meg likevel ikke i å lage mat.

I dag skal jeg gi dere et lite middagstips dere kan prøve ut. Totalt sett så tar det rundt 1,5 timer fra man begynner på denne retten til den er klar for servering. Alt blir laget fra bunnen av, noe som gjør til at maten smaker ekstra godt.

Dagens middagstips er Lakseburger med hjemmelaget burgerbrø. Dette er en sunn og god middag som jeg absolutt kan anbefale på det sterkeste. Fisk er også anbefalt å spise minimum 2 ganger i uka, så hvorfor ikke teste dette ut ? Et lite tips til dere som bestemmer dere for å prøve er å begynne med å lage hamburgerbrødene. Grunnet hevetid er det disse som tar tid.

Hamburgerbrød:

2,5 dl Melk

2,2 dl Vann

1 ss Honning

0,5 dl Smør

1 Egg

3,5 dl Grovt mel

7 dl Hvetemel

2,5 ts Tørrgjær

1 ts Salt

1. Varm melk, vann, honning og smør over lav temperatur til smøret er smeltet. Avkjøl til ca. 120 ° C og pisk egget inn i blandingen.

2. Finne en blandebolle og tilsett det grove melet, gjær, salt, og halvparten av hvetemelet. Hell så i melkeblandingen og bland godt. Tilfør mel gradvis frem til deigen er fast. Dersom du tar i bruk kjøkkenmaskin tar det ca. 5 min

3. Del deigen opp i stykker som passer burgerene (ca. 12). Rull bitene til baller .

4. Dekk ballene til med plastfolie/håndkle på et lunt sted og la dem heve i 30-40 minutter eller til boller er doblet i størrelse.

5. Stekes i en forvarmet ovn ved 200 ° C i 10-12 minutter eller til lett brunet.
 

Lakseburger (8 stk):

4 Laksefileter

 1/2 Løk

1/2 Paprika

1 ss Persille

1 Egg

1 Brødskive (kvernet opp i smuler)

1 ts Olivenolje
 

1. Putt laksen i en bolle og mos med en gaffel.

2. Bland inn løk, paprika, persille, egg og smuler.

3. Form 8 lakseburgere.

4. Varm olje i en panne på middels varme og stek burgerne i ca 3 minutter minutter på hver side.

 

Til denne gode burgeren finnes det masse godt tilbehør. Jeg slår på stortromma og lager en hjemmelaget coleslaw beståendes av kål, gulerot, sukker, pepper, lime og majones !

Kommer du til å teste denne godbiten ?

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits