5 TING JEG IKKE VAR KLAR OVER DA JEG BEGYNTE MED TRIATLON

God ettermiddag sprekinger. I går kveld begynte jeg å tenke på alt som er blitt "normalt" for meg etter jeg startet med triatlon. Mye av det som er blitt "normalt" var ting jeg tidligere tok forgitt men som jeg nå har begynt å innse er fakta med idretten. Jeg vil med dette utgangspunktet ta for meg de 5 tingene jeg ikke forventet meg da jeg startet med langdistanse triatlon / IronMan. Dette er ikke nødvendigvis gode eller dårlige ting, men bare ting jeg ikke skjønte før jeg startet med sporten.

1. Bedre innen svøm, sykkel eller løp bare ved å prioritere det i en liten periode

Før jeg startet med triatlon drev jeg kun med langrenn og løping. Jeg var dritdårlig når det kom til langrenn, mens jeg i grunn var over gjennomsnittet god innen løp. Selv om jeg var flink til å løpe, manglet jeg fortsatt masse fart og teknikk når det kom til de to andre grenene (svømming og sykkel). Da jeg begynte å supplere svøm og sykkeltrening i treningen min, tok det ikke lang tid før jeg forbedret meg innen kraftig innen grenene. 

2. At jeg kunne spise så mye

Jeg har alltid vært glad i mat og er det fortsatt. Den store forskjellen fra mine yngre ungdomsår og nå er at jeg kan spise relativt mye uten at jeg legger på meg noe særlig. Dette kommer av at jeg har fått oppabeidet meg en høy hvilemetabolisme som da sier noe om min grunnforbrenning dersom jeg er innaktiv. Daglig er mitt totale kaloriinntak på rundt 5 - 6000 kcal og når jeg er i konkurransesesong og ekstreme treningsperioder kan jeg bevege meg opp mot 10 000 kcal daglig. Når jeg skal innta slike mengder med næring blir det fort til at jeg tar matvalg som ikke i bunn og grunn er så bra. Sjokolade, sukkerdrikker, potetgull osv kan være varer som jeg da suplerer mitt vanlige kosthold med. 

SAMSUNG CSC

3. At det kostet så mye

Da jeg startet tenkte jeg at triatlon skulle være en billig sport kontra langrenn som jeg tidligere har holt på med, men der tok jeg rimelig feil. Sykkel(r), trningstøy, sko, våtdrakt, ekstrautstyr, nutrition, lisenser og ikke minst startkontigenter og reiser svir bra i lommeboka. Selv om jeg denne sesongen får god hjelp med alt dette, har jeg allerede i år brukt nesten 15 000 kroner på denne sporten jeg elsker. Men jeg tenker jo som så at andre bruker jo mellom 20 000 og 30 000 kroner på tobakkvarer, så da er vel ikke min pengebruk så aller verst. 

4. Møte så mange AWESOME mennesker

Triatleter er åpne og vennlige mennesker som deler den samme interessen som deg (dersom du er triatlet). Jeg har vært så heldig å møtt og begynt å kjenne en del gode triatleter opp gjennom min ikke alt for gamle triatlonkarriere. Man blir kjent og får pratet med alt fra personer i sitt lokale triatlonmiljø til norges - og verdensmestere. Under kan dere se meg posere med Gudmund Snilstveit (IronMan Barcelona 2014) som jeg tørr å påstå er norges råeste langdistanseatlet og Chris Mccormack som er gammel verdensmester (her: IronMan 70.3 Haugesund 2014).5. Elsk / hat forhold

Da jeg startet med triatlon visste jeg at det krevde sitt med både trening og dedikasjon, men at man måtte trene så mye og dedikere seg 110% var jeg kanskje ikke så klar over, selv om jeg ville satse. I min ungdomstid har masse måtte bli ofret men fra et egoistisk perspektiv så er følelsen av å passere målstreken etter 9 timer konkurranse eller bli verdsatt og plukket ut til et eliteteam helt magisk og overstiger det meste jeg måtte velge bort tidligere.Hva er dine top 5 ting du ikke visste om triatlon som du vet nå ? 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits