PERFEKSJONIST INNEN LØP

God kveld kjære lesere. For tiden er mitt største fokus rundt masteroppgaven min som skal leveres om en drøy måned. Derfor er det ikke hver dag jeg klarer å skrive et innlegg, men jeg skal gjøre mitt beste. I dag skal jeg snakke litt om løping og det å tørre og følge sine egene teorier om hva som fungerer. 

Når det kommer til løping for min del er det slik at man alltids kan bli bedre og til slutt handler det om å tilbringe litt tid i det kreative hjørnet og teste ut nye måter å forbedre løpsteknikken sin på. Jeg mener at alt for mange løpere og triatleter er for opphengt i å følge det andre har gjort og stiller seg svært ofte kritisk til treningsmetoder som styrke og mer eksplosive kortdrag når man snakker om løpsintervaller. Men fakta er det at dersom du tør å prøve ut nye ting, kan det være akkurat dette som gjør til at du får en økt progresjon i teknikk og resultat. 

For min del har jeg nå begynt å inkludere kortere intervaller med piggsko på bane. Teorien min her er at jeg over tid vil kunne ha fordeler ved fartsøkninger og spurt, samt få en bedre løpsteknikk med tanke på forfotløping og frekvens som igjen resulterer i bedre prestasjoner og en forbedret arbeidsøkonomi. Foreløpig er dette bare overfladiske tanker, men jeg har ved tidligere erfarte forsøk sett at mine prestasjoner har økt når jeg har gjort som jeg har tenkt. Eksempelvis har jeg aldri prestert så godt som i fjor og det er det kanskje en grunn til.

VÆR KREATIV MED TRENINGEN !

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sondre

Sondre

25, Arendal

Jeg er en aktiv triatlet og løper. Ellers driver jeg en del med CrossFit som alternativ trening for triathlon. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min hverdag som idrettsutøver. Fokuset kommer til å dreie seg mye om treninger, konkurranser og kosthold mm. Forespørsler om annonsering, samarbeid og sponsing kan sendes til sondre.solheim@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits